Den lækreste lyn-kage på 10 minutter

Ingredienser

( 2 stk. )

  • 3 spsksmør
  • 3 spskhvedemel
  • 1 spskkakaopulver
  • 4 tskvanillesukker
  • 3 spsksukker
  • 0.5 tskbagepulver
  • 0.5 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 4 spskmælk
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Det lyder næsten for godt til at være sandt! At du kan lave en lækker kage på bare 10 minutter - fra start til slut endda. Men det lover vi, at du kan, hvis du har en mikroovn. Du kan dog sagtens lave den i en almindelig ovn, og den er stadig hurtig. Kagen er perfekt, hvis du får uventede gæster og gerne vil imponere med lidt lækkert i en fart. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Har du ikke en mikroovn, skal du begynde med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde - eller brug flydende oliesmør eller -magarine, hvis du har den slags i køkkenet.

2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kakaopulver, vanillesukker, sukker, bagepulver og lidt salt. Tilsæt herefter æg, smør og mælk og pisk det hele godt sammen.

3. Hæld dejen i to kopper eller små skåle, der kan tåle at komme i mikroovn eller ovn - de må maks være fyldt halvt op, da de hæver ret meget under bagningen.

4. Bag kagerne i mikroovnen i halvandet til to minutter på højeste effekt. Da mikroovne er meget forskellige, skal du være sikker på, at kagerne er gennembagte men samtidig passe på, at de ikke bliver for tørre.

5. Bager du dem i ovnen, skal de ha' ca. 20 minutter, eller til der ikke hænger dej ved, når du prikker i kagerne med en gaffel eller strikkepind.

6. Hvis du har friske eller frosne bær, marmelade eller anden frugt, så smager det godt til kagen. F.eks. som en lækker kompot. Det er også hyggeligt at drysse med lidt flormelis.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Det er faktisk muligt for børnene selv at lave denne opskrift - hvis de ikke kan læse endnu, så kan I sammen lave tegninger af de forskellige ingredienser, eller du kan gøre ingredienserne klar på forhånd.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre