Den lækreste squash- og æblekage med karamelsauce

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kage
  • 3 stkæg
  • 200 gramrørsukker
  • 1.5 dlrapsolie
  • 1.5 dlgræsk yoghurt
  • 300 gramæbler
  • 1 stksquash
  • 250 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvanillesukker
  • 0.25 spsksalt
  •  bagepapir
  • Karamelsauce
  • 70 gramsmør
  • 100 grambrun farin
  • 2 spskmælk
  • 0.5 spskvanillesukker
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet den lækreste sensommer-kage med fyld af søde æbler, squash, kanel og stødt kardemomme. Og så er kagen toppet med en flydende varm karamelsauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Kage

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Pisk æg og rørsukker luftigt med en elpisker og tilsæt herefter olie og græsk yoghurt. Pisk sammen til en samlet masse.

3. Skyl æbler og squash og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør det sammen med æggemassen.

4. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kanel, stødt kardemomme, bagepulver, vanillesukker og salt. Vend melblandingen i dejen og rør det godt sammen.

5. Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

Karamelsauce

6. Hæld smør, brun farin, mælk og vanillesukker i en gryde. Lad det boble lidt op og simre i 5 minutter under omrøring, til konsistensen er som klassisk karamelsauce.

7. Når kagen er kølet lidt af, hældes den varme karamelsauce over og så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive æbler og squash på rivejernet. De kan også røre i karamelsaucen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre