Den nemmeste æblekage med kanel

Ingredienser

( 1 stk. )

  • 1.5 dlrapsolie
  • 125 gramsukker
  • 125 grambrun farin
  • 4 stkæg
  • 500 gramæbler
  • 250 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Æblekage er en fantastisk måde at få brugt alle æblerne fra haven - eller du kan købe en pose i supermarkedet. Her har vi lavet en nem udgave med kanel, som vi serverer med creme fraiche. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Pisk olien sammen med sukker og brun farin med en elpisker og tilsæt æggene et ad gangen, imens du pisker massen luftig. Skræl herefter æblerne, skær dem i mindre stykker og gem til senere.

3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kanel, bagepulver, vanillesukker og salt. Vend melblandingen i æggeblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter æblerne og rør, til du har en samlet masse.

4. Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter minutter, til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

5. Server kagen med creme fraiche. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også skære æblerne i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre