Dessert til nytår: Hindbær og lakridsmousse med bær og koral-tuille

Ingredienser

( 6 stk. )

  • Hindbærmousse
  • 3 stkhusblas
  • 400 gramfrosne hindbær
  • 80 gramsukker
  • 1 spskvanillesukker
  • 1 stkcitron
  • 4 dlpiskefløde
  •  fryseposer
  • Lakridsmousse
  • 2 stkhusblas
  • 0.5 dlkogende vand
  • 100 gramhvid chokolade
  • 1 spsklakridspulver
  • 2 dlpiskefløde
  • Koral-tuille og pynt
  • 65 gramrapsolie
  • 0.55 dlvand
  • 10 gramhvedemel
  • 0.5 spskrød frugtfarve
  • 0.25 spsklakridspulver
  • 50 gramhvid chokolade
  • 100 gramfriske hindbær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem dessert at lave klar dagen før, så der ikke er så travlt nytårsaften - eller hvornår du ønsker at servere den. Vi pynter moussen med friske hindbær, hakket hvid chokolade og fine koral-tuilles. Desserten er en del af vores nytårsmenu. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Hindbærmousse

1. Læg husblassen i blød i en skål med vand så det dækker.

2. Kog hindbær sammen med sukker, vanillesukker og saften fra citronen. Kog det i 5 minutter. Hæld blandingen over i en skål igennem en si. Brug en spiseske til at røre rundt i massen i sien - så går det hurtigere. Smid kernerne i sien ud.

3. Pisk flødeskummen stiv i en skål - men ikke så meget at den skiller.

4. Klem vandet ud af husblassen og lad den opløse i den varme hindbærpuré. Det er vigtigt, at puréen stadig er varm for, at husblassen kan opløses.

5. Bland nu først hindbærpuréen sammen med 4 spsk. af flødeskummet og vend det herefter med resten af flødeskummet. Rør hurtigt så husblassen ikke klumper.

6. Sæt seks glas skrå - stil dem f.eks. i ris i et fad, så glassene står stabilt. Hæld moussen i en fryse- eller sprøjtepose og klip hul i hjørnet. Fordel moussen i de skrå glas - se billedet. Stil glassene i fryseren i ca. en time.

7. Gå igang med lakridsmousse og koral-tuilles imens.

Lakridsmousse

8. Læg husblas i en skål med vand så det dækker. Kog vand i elkedlen.

9. Knæk chokoladen og smelt det i mikroovnen eller over et vandbad. Bland det kogende vand med lakridspulver og rør godt, til lakridspulver ikke klumper. Tilsæt husblas og rør godt. Rør lakridsvand i det smeltede chokolade og rør godt.

10. Pisk flødeskummen stiv i en skål - men ikke så meget at den skiller.

11. Når lakridschokoladen er stuetemperatur, blandes det med piskede flødeskum.

12. Sæt nu glassene med hindbærmousse lige og fordel lakridsmousse i glassene - se billedet. Stil glassene på køl til moussen har sat sig. Det tager ca. 2-3 timer.

Koral-tuille og pynt

13. Blend olie, vand, mel, frugtfarve og lakridspulver. Opvarm en pande og hæld ca. en spsk dej på panden. Det syder, så pas på, at du ikke bliver ramt af den varme olie. Når dejen er færdigbagt i midten, tages de små tuilles forsigtigt at panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle. Fortsæt til der ikke er mere dej.

14. Hak hvid chokolade. Pynt moussen med friske hindbær, hvid chokolade og koral-tuilles. Godt nytår og velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske flødeskum.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre