Donuts med alverdens topping og krymmel

Ingredienser

( 12 stk )

  • Donuts
  • 40 gramsmør
  • 1.3 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 10 gramtørgær
  • 3 spsksukker
  • 250 gramhvedemel
  • 0.5 spskvanillesukker
  •  olie til friture
  •  salt
  • Glasur
  • 50 gramsmør
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskmælk
  •  frugtfarve
  •  kagekrymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Donuts er SÅ lækre og super sjove at lave. Og så kan man lave dem i de flotteste farver med alverdens krymmel på toppen. Tag ungerne med i køkkenet og husk at uploade billeder af jeres donuts i app'en. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Bland det med mælk og æg og pisk det sammen.

2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Gær, sukker, hvedemel, vanillesukker og lidt salt.

3. Hæld smørblandingen sammen med de tørre ingredienser og ælt det sammen til dejen er smidig. Det er muligt, at du skal tilsætte lidt mere mel, til dejen slipper skålen. Men pas på ikke at tilsætte for meget, da dejen så bliver tør. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. en time.

4. Hæld lidt olie på bordet og rul dejen ud på et bord, så den er en cm tyk. Brug enten en udstikker eller et glas med en diameter på ca. 10 cm og udstik dejen. Brug herefter en mindre udstikker eller et snapseglas, som du stikker ud i midten. Lad de små donuts efterhæve i 15 minutter under et viskestykke.

5. Varm olien op i en dyb pande eller en gryde. Når olien begynder at syde, når du stikker f.eks. en tandstik eller en tændstik, hvor svovlet er knækket af, ned i gryden, er den varm nok.

6. Læg dejen forsigtigt i olien med en hulske og bag dem ca. et minut på hver side. Når de er gyldne og sprøde, tages de op med en hulske eller tang. Læg dem på en rist. Du kan også stege de små stykker dej, du har trykket ud som huller. Lad dem køle af.

7. Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen og bland det sammen med flormelis, mælk og den ønskede frugtfarve. Smør det på toppen af de lækre donuts og drys med krymmel på toppen.

8. Lad glasuren størkne - og SÅ må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande dejen sammen. De skal selvfølgelig også være med til at pynte dem.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre