Durum med kylling og creme fraiche dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kyllingefyld
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 0.5 spskkarry
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  • Tilbehør
  • 70 gramsalatmix
  • 0.5 stkagurk
  • 400 gramrevne gulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  • 1 spskketchup
  • 6 stkfladbrød eller tortillas
  •  peber
  •  alufolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Durum med kylling og creme fraiche dressing

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Vi har lavet en super nem og smagfuld kyllingedurum med grøntsager og creme fraiche dressing. Vi har brugt færdigsnittede grøntsager for at gøre opskriften ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kyllingefyld
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 0.5 spskkarry
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  • Tilbehør
  • 70 gramsalatmix
  • 0.5 stkagurk
  • 400 gramrevne gulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  • 1 spskketchup
  • 6 stkfladbrød eller tortillas
  •  peber
  •  alufolie

Fremgangsmåde

Shawarma

1. Rist spidskommen, koriander og karry på en tør pande, til det dufter dejligt. Lad krydderierne køle lidt af, mens du ordner kødet.

2. Snit kødet i små stykker. Husk altid at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød - og hold det adskilt fra grøntsagerne.

3. Bland krydderierne sammen med kødet, presset hvidløg, olivenolie og lidt salt i en frysepose. Massér nu krydderiblandingen godt ind i kødet og lad det lyn-marinere.

4. Steg kødet på en varm pande uden olie - der er nok olie i krydderiblandingen. Kødet skal være gennemstegt og ha' fået lidt stegeskorpe. Stil det til side og dæk det til med alufolie.

Tilbehør

5. Skyl salaten hvis den ikke er det i forvejen. Skyl agurken og skær den i tern - den nemmeste måde er at skære den halvt over på langs og så lægge den flade side ned på skærebrættet, så agurken ikke triller. Anret salat, revne gulerødder og agurk i små skåle.

6. Pres hvidløget og bland det godt sammen med creme fraiche og ketchup og krydr med salt og peber.

7. Lun fladbrødene enten på panden, i ovnen eller mikroovnen og stil alle ingredienser på bordet i små skåle. Lad familien sammensætte deres helt egen yndlingsdurum.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at krydre kyllingen. De kan også skære agurken og lave dressingen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre