Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Der er ofte en rest kødsovs tilbage efter spaghettien eller pitabrødene, og en rigtig god og hurtig måde at få det hele brugt på, er at lave lækre enchiladas. De er i øvrigt også gode i madpakken. Så gem en enkelt - selvom de hurtigt bliver spist! God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Enchilados
- 400 gramkødsovs
- 8 spsksalsa til tortillas
- 300 gramløse majs
- 4 stkfuldkornstortillas
- 75 gramost- revet
- Avocadosalat
- 2 stkavocado
- 3 stktomater
- 1/2 stkgranatæbler
- 1/4 stkcitron
- 1/4 pottepersille
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Enchiladas
1
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.2
Opvarm kødsovsen og tilsæt majs. Smag til med salt og peber. Fordel kødsovsen på tortillaerne og rul dem sammen. Læg dem i et ildfast fad og fordel salsa og revet ost på toppen og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smeltet og har fået en flot gylden farve.Avocadosalat
3
Flæk imens avocadoerne, fjern stenene, skrab kødet ud og hak det groft. Men vær forsigtig, så det ikke bliver "smattet". Vask tomaterne og hak dem groft. Befri granatæblet for kerner og vend forsigtigt alle grøntsagerne med lidt citronsaft og salt og peber.4
Server sammen med de lune enchiladas - evt. med lidt hakket persille på toppen.5
Velbekomme! :o)Tip
Det kan virke lidt besværligt at få kernerne ud af granatæblet, men det er faktisk slet ikke så svært! Fyld en skål med vand. Flæk granatæblet og læg det ned i vandet. Brug nu fingrene til at trykke på skallen, så kernerne løsner sig. Befri skallen fra kerner. Så undgår du, at det sprøjter med rød saft i hele køkkenet.
Smart ik' ?