Falafler med couscoussalat og tahin-dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramcouscous
  • 300 gramfalafler
  • 1 stksquash
  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 1 pottepersille
  • 300 gramblomkålsris
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2,5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spsktahin
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Falafler er en slags paneret og vegetarisk kikærtedelle der, tro det eller ej, er super børnevenlige! Her har vi serveret falaflerne med couscous, blomkålsris og en lækker dressing med tahin - sesampasta på glas, der findes på hylden med specialiteter i de fleste supermarkeder. Kan du ikke få tahin kan du sagtens lave opskriften uden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tilbered couscousen efter anvisningen på pakken.

2. Tænd ovnen og opvarm falaflerne efter anvisningen på pakken. Eller tryk på kokkehuen i ingredienslisten og få opskriften på den hjemmelavede udgave. Husk i så fald at justere indkøbslisten.

3. Skyl squash og cherrytomater, pil skrællen af rødløget og skær det hele i små tern. Skyl persillen og hak den fint. Vend alle grøntsagerne sammen med couscous, en god sjat olivenolie og revet citronskal. Smag til med salt og peber.

4. Rør cremefraiche, tahin og 1 spsk. citronsaft sammen og smag til med salt og peber.

5. Server de sprøde falafler med couscoussalat og tahin-dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen og dække bord.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre