Falafler med grov salat og bagt grønkål. Hertil tahindressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramspeltkerner
  • 200 gramsnittet grønkål
  • 4 spsktahin
  • 1 dlvand
  • 1 stkcitron
  • 300 gramfalafler
  • 1 stkæble
  • 200 gramfærdigsnittet rødkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en lækker grov salat med bagt grønkål, færdigsnittet rødkål, æble og speltkerner. Serveret med sprøde falafler og en hjemmerørt tahindressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem herefter med koldt vand.

2. Vend grønkålen i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel grønkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 10 min. Skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

3. Imens grønkålen bager: Rør tahin, vand, saften fra en citron, salt og peber sammen i en lille skål.

4. Tilbered falaflerne i ovnen efter anvisningen på pakken.

5. Skyl æblet og skær det ud efter eget ønske. Vend den bagte grønkål sammen med rødkål, speltkerner, æble, olivenolie, salt og peber i en skål.

6. Server de sprøde falafler sammen med grov salat og tahindressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende grønkålen med olivenolie, salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre