Falafler med grov salat og bagt grønkål. Hertil tahindressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramspeltkerner
  • 200 gramsnittet grønkål
  • 4 spsktahin
  • 1 dlvand
  • 1 stkcitron
  • 300 gramfalafler
  • 1 stkæble
  • 200 gramfærdigsnittet rødkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Falafler med grov salat og bagt grønkål. Hertil tahindressing.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en lækker grov salat med bagt grønkål, færdigsnittet rødkål, æble og speltkerner. Serveret med sprøde falafler og en hjemmerørt tahindressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 gramspeltkerner
  • 200 gramsnittet grønkål
  • 4 spsktahin
  • 1 dlvand
  • 1 stkcitron
  • 300 gramfalafler
  • 1 stkæble
  • 200 gramfærdigsnittet rødkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem herefter med koldt vand.

2. Vend grønkålen i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel grønkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 10 min. Skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

3. Imens grønkålen bager: Rør tahin, vand, saften fra en citron, salt og peber sammen i en lille skål.

4. Tilbered falaflerne i ovnen efter anvisningen på pakken.

5. Skyl æblet og skær det ud efter eget ønske. Vend den bagte grønkål sammen med rødkål, speltkerner, æble, olivenolie, salt og peber i en skål.

6. Server de sprøde falafler sammen med grov salat og tahindressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende grønkålen med olivenolie, salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre