Falafler med ovnbagte kartoffelspyd og grov salat. Hertil tzatziki.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 1 spsktørret timian
  • 0.5 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 3 dlgræsk yoghurt
  • 300 gramfalafler
  • 30 gramsalatmix
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 1 stkcitron
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Falafler er en slags vegetarisk frikadelle, som de fleste børn er ret vilde med. Her serverer vi dem sammen med sprøde kartoffelspyd, en grov salat med oliven og citronskal og tzatziki. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Vend kartoflerne i olivenolie, timian, salt og peber og sæt herefter kartoflerne på grillspyd. Bag kartoflerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 min.

3. Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål og stil til side.

4. Opvarm falaflerne efter anvisningen på pakken.

5. Skyl salaten og snit spidskålet fint - brug evt. et mandolinjern. Skær rødløget i små tern. Vend salat, spidskål og rødløg sammen med oliven, olivenolie og citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.

6. Server falaflerne sammen med sprøde kartoffelspyd, grov salat og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kartoflerne i olivenolie, timian, salt og peber og komme dem på grillspyd.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre