Farsbrød med bulgursalat og tzatziki - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 300 gramknoldselleri
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 800 gramhakket svinekød
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 3 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 200 grambulgur
  • 150 gramfrosne ærter
  • 3 stkæbler
  • 0.25 stkspidskål
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 0.5 stkagurk
  • 4 dlyoghurt naturel
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Farsbrød med bulgursalat og tzatziki - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

I dag serverer vi farsbrød med camoufleret knoldselleri. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til frikadeller i morgen. Vi serverer farsbrødet med en fyldig bulgursalat med oliven, feta, æbler og ærter. Hertil tzatziki. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 300 gramknoldselleri
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 800 gramhakket svinekød
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 3 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 200 grambulgur
  • 150 gramfrosne ærter
  • 3 stkæbler
  • 0.25 stkspidskål
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 0.5 stkagurk
  • 4 dlyoghurt naturel
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl løg og knoldselleri og skær det i mindre stykker. Hak det fint i en foodprofessor eller minihakker sammen med æg og mælk.

3. Rør løgblandingen sammen med hakket svinekød, oregano, hvedemel, salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Steg evt. en lille prøvedelle på en pande for at smage til.

4. Smør et ovnfast fad med lidt olie og del farsen op i to. Form den ene del til et aflangt farsbrød og læg det i fadet. Sæt farsbrødet i ovnen og lad det bage i ca. 25 min til det er gennemstegt.

5. Form den anden halvdel til frikadeller og læg dem på en bageplader med bagpapir - du skal bruge dem til aftensmad i morgen. Bag dem i ca. 20 minutter til de er gennemstegte.

6. Tilbered bulguren som anvist på pakken. Hæld kogende vand over ærterne til de er tøet op. Skyl æblerne og skær dem i tern. Skær spidskål i strimler. Bland bulgur sammen med æbler, ærter, spidskål og færdig olivensalat - husk at få al marinaden med.

7. Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Pres væden ud med hænderne. Bland agurken med yoghurt og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

8. Server farsbrødet sammen med bulgursalat og tzatziki. Gem dellerne til aftensmad i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne i tern. De kan også dække et fint bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre