Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her serverer vi nemt og lækkert farsbrød med timian, kogte kartofler og stuvet hvidkål. Vi har gjort det nemt og brugt færdigsnittet hvidkål. Men har du et helt hvidkål på lager, bruger du selvfølgelig bare det. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 0.5 dlmælk
- 60 gramhavregryn
- 0.5 spsktørret timian
- 650 gramkartofler
- 400 gramsnittet hvidkål
- 1.5 dlvand
- 2.5 dlcremefine 15%
- 2 spskmajsstivelse
- revet muskatnød
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket kød, løg, æg, mælk, havregryn, timian, salt og peber sammen.3
Form et aflangt farsbrød af farsen i et ovnfast fad og steg det i ovnen i ca. 25-30 min.4
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.5
Kog hvidkål og vand under låg i ca. 5 min. til hvidkålen falder sammen. Tilsæt cremefine og bring det i kog.6
Rør majsstivelse sammen med lidt vand i et glas og vend det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Tilsæt en knivspids muskatnød eller to efter smag. Smag til med salt og peber.7
Server farsbrødet med kogte kartofler og stuvet hvidkål. Velbekomme!Tip
Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.