Farsbrød med kartofler og stuvet hvidkål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 spsktørret timian
  • 650 gramkartofler
  • 400 gramsnittet hvidkål
  • 1.5 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  •  revet muskatnød
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Farsbrød med kartofler og stuvet hvidkål

I samarbejde med

Her serverer vi nemt og lækkert farsbrød med timian, kogte kartofler og stuvet hvidkål. Vi har gjort det nemt og brugt færdigsnittet hvidkål. Men har du et helt hvidkål på lager, bruger du selvfølgelig bare det. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 spsktørret timian
  • 650 gramkartofler
  • 400 gramsnittet hvidkål
  • 1.5 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  •  revet muskatnød
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket kød, løg, æg, mælk, havregryn, timian, salt og peber sammen.

3. Form et aflangt farsbrød af farsen i et ovnfast fad og steg det i ovnen i ca. 25-30 min.

4. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

5. Kog hvidkål og vand under låg i ca. 5 min. til hvidkålen falder sammen. Tilsæt cremefine og bring det i kog.

6. Rør majsstivelse sammen med lidt vand i et glas og vend det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Tilsæt en knivspids muskatnød eller to efter smag. Smag til med salt og peber.

7. Server farsbrødet med kogte kartofler og stuvet hvidkål. Velbekomme!

Tip

Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre