Fastelavnsboller med brunsvigercreme

Ingredienser

( Ca. 18 styk )

  • Dej
  • 200 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 25 gramrørsukker
  • 3 stkæg
  • 600 gramhvedemel
  • 2 tskvaniljesukker
  • Creme
  • 3 stkæg
  • 20 grammajsstivelse
  • 3 dlmælk
  • 4 tskvaniljesukker
  • 50 gramrørsukker
  • 0.5 tsksalt
  • 150 gramsmør
  • 150 grambrun farin
  • Glasur
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
  •  valgfri krymmel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Fastelavnsboller med brunsvigercreme

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Fastelavnsboller og brunsviger - what's not to like?? Her har vi lavet den ultimative kombination ved at bage lækre bløde fastelavnsboller og fylde dem med syndig brunsvigercreme. Husk at bage rigeligt, for der bliver hurtigt udsolgt - og det bliver helt sikkert ikke sidste gang, du laver dem. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 200 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 25 gramrørsukker
  • 3 stkæg
  • 600 gramhvedemel
  • 2 tskvaniljesukker
  • Creme
  • 3 stkæg
  • 20 grammajsstivelse
  • 3 dlmælk
  • 4 tskvaniljesukker
  • 50 gramrørsukker
  • 0.5 tsksalt
  • 150 gramsmør
  • 150 grambrun farin
  • Glasur
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
  •  valgfri krymmel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i tern og lad det blive blødt.

2. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen så den er lillefingerlun (altså mælken.. ikke mikroovnen!). Rør mælk, gær og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggene og rør godt. Tilsæt nu halvdelen af melet, det bløde smør og vaniljesukker og rør til massen er ensartet. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og ælt til dejen slipper skålen. Lad dejen hvile tildækket i ca. 45 minutter.

3. Lav imens cremen. Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Pisk det allerbedste, du har lært, så alle klumper forsvinder. Tilsæt mælk, vaniljesukker, rørsukker, salt og bring cremen i kog under omrøring. Når cremen nærmer sig kogepunktet, bliver den tykkere, og du skal piske, som var der fire ugers sommerferie på højkant! Lad cremen koge (mens du stadig pisker) i ca. 30 sekunder. Tag cremen af varmen og lad den køle af. Stil den evt. udenfor, så går det hurtigere.

4. Smelt smørret i en gryde og sluk for varmen, når det er smeltet. Bland det med brun farin. Lad det køle af imens du gør resten klar.

5. Del dejen i to og og rul hver klump ud på et meldækket bord til en firkant, der har ca. samme tykkelse som en pizzabund. Del hvert stykke i 9 firkanter. Læg en teskefuld brunsvigermasse og en god klat creme på midten - husk dog, at bollerne skal kunne lukkes. Fold nu siderne sammen, så du får en lille pose. Tryk samlingerne godt sammen og læg bollerne med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at trykke bollerne lidt ned og gøre dem helt runde og fine. Lad bollerne efterhæve tildækket i en times tid.

6. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag fastelavnsbollerne i 10-15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen, og lad dem køle af.

7. Rør flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Pas på ikke at tilsætte for meget vand til at begynde med. Fordel lidt glasur på toppen af hver bolle og drys med en valgfri krymmel.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienserne i skål og gryde. De kan også ælte dejen, lave glasur og pynte bollerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre