Fiskefrikadeller med pasta og tomatsovs

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Fiskefrikadeller
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  smør
  •  olivenolie
  • Tomatsovs
  • 0.5 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 1 pakkefrisk pasta- gerne fuldkorn
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefrikadeller med pasta og tomatsovs

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Fiskefrikadeller er super nemme at lave og en god måde at få hele familien til at spise fisk. Du kan lave farsen selv, det tager ikke mange minutter, men du kan også sagtens købe farsen færdig. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  smør
  •  olivenolie
  • Tomatsovs
  • 0.5 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 1 pakkefrisk pasta- gerne fuldkorn
  •  peber

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller med røget laks

1. Kør torskefilet og salt i en foodprocessor, til du har en grov fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken med en kniv.

2. Hak løg og bland det med fisken, æg, hvedemel og lidt kværnet peber i en skål. Tilsæt evt. lidt hakket purløg eller andet grønt, hvis du har det på lager. Steg først en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

3. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

Tomatsovs

4. Hak løg og hvidløg og steg det i lidt olie i en gryde. Det skal ikke tage farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad sovsen simre, så længe du har tid. Smag til med salt og peber.

5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdig, og du har hældt vandet fra, kan du evt. vende den med lidt olivenolie. Så klistrer den ikke sammen så let. Server fiskedellerne med pastaen, lidt tomatsovs og pynt evt. med basilikum.

6. Velbekomme!

Tip

Har du lidt røget laks i køleren, så blend det sammen med torsken - det giver en super lækker smag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre