Flanksteak med små kartofler, aioli og aspargessalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkflanksteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 bundtforårsløg
  • 1 dlmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flanksteak med små kartofler, aioli og aspargessalat

I samarbejde med

Denne opskrift er perfekt til grillen på en solskinsdag, men du kan også sagtens lave flanksteaken på panden. Uanset hvad, så smager den super godt, og vi serverer den med kartofler, aioli og aspargessalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkflanksteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 bundtforårsløg
  • 1 dlmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Fyr op for grillen, hvis vejret er til det - eller opvarm ovnen til 160 grader varmluft.

2. Krydr flanksteaken medmindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.

3. Brun flanksteaken i lidt olivenolie på grillen - eller på panden. Læg flanksteaken i et ovnfast fad og stil fadet på grillen under låg ved indirekte varme. Bruger du pande, så fyld en sjat vand i bunden af fadet og stil det i den opvarmede ovn.

4. Giv flanksteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter på et spækbræt.

5. Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand.

6. Knæk bunden af aspargesene og skyl dem. Steg dem på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 minutter og krydr med salt og peber. Du kan også grille dem.

7. Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Læg asparges på et fad og top med forårsløg og tomater. Krydr med salt og peber.

8. Bland mayo med presset hvidløg i en skål og smag til med salt og peber.

9. Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med kartofler, aioli og aspargessalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække det nederste af aspargesene og blande ingredienserne til aiolien.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre