Flanksteak med ovnbagte kartofler og asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 125 gramgrønne asparges
  • 8 stkcherrytomater
  • 0.5 stkcitron
  • 25 gramparmesan i flager
  • 1 stkflanksteak
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Flanksteaks er en lidt overset størrelse i køledisken, og det skal du kun være glad for! For det betyder, at du får super lækkert kød - billigt! Her har vi serveret flanksteaks med ovnbagte kartofler og en nem aspargessalat med parmesan. Husk at justere med flere kartofler og salat, hvis I er mere sultne. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft - eller fyr op under grillen til kødet, hvis Peter Tanev har været i det gavmilde hjørne, og solen skinner.

2. Skyl eller skrub kartoflerne alt efter jord og temperament. Del dem i halve og vend dem med en god slat olivenolie i en bradepande beklædt med bagepapir. Krydr med lidt salt. Stil kartoflerne i ovnen, mens du klargører resten.

3. Knæk det nederste af aspargesene, skyl dem og skær dem i mundrette bidder. Skyl cherrytomaterne og del dem i halve. Vend begge dele sammen i en skål med lidt citronsaft og olivenolie. Top med parmesan i flager.

4. Krydr flanksteaken med salt og peber - med mindre du har investeret i den marinerede udgave.

5. Brun flanksteaken ved høj varme i lidt olivenolie på en pande - eller brun den hurtigt på begge sider på grillen. Læg flanksteaken i et ovnfast fad eller en alubakke, fyld en sjat vand i bunden, stil fadet i ovnen og skru varmen ned til 160 grader. Er du i grillhumør, stiller du fadet på grillen under låg ved indirekte varme. Giv flanksteaken 10-20 minutter, alt efter tykkelsen. Et tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt.

6. Tag kødet af grillen eller ud af ovnen og lad det hvile utildækket i ca ti minutter på et spækbræt. Skru op for ovnen igen og steg kartoflerne færdige. Skær kødet ud på tværs af fibrene og servér med de stegte kartofler og den lækre aspargessalat.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre