Flanksteak serveret med kartoffelsalat med blåbær og grønne asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramflanksteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 125 gramblåbær
  • 2 stkavocado
  • 2 dlcultura 2,5%
  • 1 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flanksteak serveret med kartoffelsalat med blåbær og grønne asparges

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Mums, super lækker grillmenu med flanksteak og kartoffelsalat vendt i stegte asparges, avocado og blåbær, som serveres med en hvidløg/sennepsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 450 gramflanksteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 125 gramblåbær
  • 2 stkavocado
  • 2 dlcultura 2,5%
  • 1 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Fyr op for grillen, hvis vejret er til det - eller opvarm ovnen til 160 grader varmluft.

2. Krydr flanksteaken medmindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.

3. Brun flanksteaken på grillen - eller på panden i lidt olie. Læg flanksteaken i et ovnfast fad med lidt vand i bunden og stil fadet på grillen under låg ved indirekte varme eller i den opvarmede ovn.

4. Giv flanksteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter på et spækbræt.

5. Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Skyl dem herefter i koldt vand.

6. Knæk bunden af aspargesene og skyl dem. Steg dem på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 minutter og krydr med salt og peber. Du kan også grille dem. Skær dem herefter i mindre stykker.

7. Skyl blåbærrene, flæk avocadoen og skær den i tern.

8. Bland Cultura med mayo, sennep og presset hvidløg i en skål og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kartofler, avocado, blåbær og asparges. Smag til med salt og peber.

9. Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med kartoffelsalaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække det nederste af aspargesene og røre ingredienserne til dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.