Flødebollekage med digestive bund

Ingredienser

( 1 kage )

  • Kagebund
  • 300 gramdigestivekiks
  • 90 gramsmør
  • Skum
  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvanillesukker
  • 200 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mmm, i denne opskrift har vi fusioneret bunden fra en cheesecake med en flødebolle med luftig skum, mørk chokolade og kokosmel på toppen. Du kan godt glæde dig. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kom digistivekiksene i en minihakker og blend dem fint. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Bland smeltet smør med de finthakkede kiks og hæld blandingen i en rund bageform. Pres massen godt sammen mod bunden af kageformen. Stil formen i fryseren mens du gør resten klar.

2. Pisk æggehviderne stive.

3. Hæld sukker, glykosesirup og vand i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Hæld den varme sirup lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker. Pisk i ca. 8 minutter, til skummet er stift og tilsæt til sidst vanillesukker.

4. Hæld skummet ovenpå digestivebunden og sæt det i fryseren, imens du smelter chokoladen.

5. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og hæld det ovenpå skummet og drys med kokosmel.

6. Stil kagen i fryseren i ti minutter eller en time i køleskabet. Når du skal skære kagen, så hæld varmt vand over en takket kniv, så kan du bedre skære stykker ud. Skulle der være nogen tilbage, så opbevar dem i køleskabet.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at trykke hakket digistivekiks ud i kageformen. De kan også være med til at piske æggehviderne. Mere smag: Du kan sagtens tilsætte smag i kagen - fx lakridspulver, frysetørret hindbær.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre