Flødebollekage med digestive bund

Ingredienser

( 1 kage )

  • Kagebund
  • 300 gramdigestivekiks
  • 90 gramsmør
  • Skum
  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvaniljesukker
  • 200 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Flødebollekage med digestive bund

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

Mmm, i denne opskrift har vi fusioneret bunden fra en cheesecake med en flødebolle med luftig skum, mørk chokolade og kokosmel på toppen. Du kan godt glæde dig. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagebund
  • 300 gramdigestivekiks
  • 90 gramsmør
  • Skum
  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvaniljesukker
  • 200 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel

Fremgangsmåde

1. Kom digistivekiksene i en minihakker og blend dem fint. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Bland smeltet smør med de finthakkede kiks og hæld blandingen i en rund bageform. Pres massen godt sammen mod bunden af kageformen. Stil formen i fryseren mens du gør resten klar.

2. Pisk æggehviderne stive.

3. Hæld sukker, glykosesirup og vand i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Hæld den varme sirup lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker. Pisk i ca. 8 minutter, til skummet er stift og tilsæt til sidst vaniljesukker.

4. Hæld skummet ovenpå digestivebunden og sæt det i fryseren, imens du smelter chokoladen.

5. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og hæld det ovenpå skummet og drys med kokosmel.

6. Stil kagen i fryseren i ti minutter eller en time i køleskabet. Når du skal skære kagen, så hæld varmt vand over en takket kniv, så kan du bedre skære stykker ud. Skulle der være nogen tilbage, så opbevar dem i køleskabet.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at trykke hakket digistivekiks ud i kageformen. De kan også være med til at piske æggehviderne.

Mere smag: Du kan sagtens tilsætte smag i kagen - fx lakridspulver, frysetørret hindbær.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre