Frikadellebrød med kartofler og sprød salat. Hertil aioli.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 60 gramhavregryn
  • 650 gramsmå kartofler
  • 200 gramfrosne ærter
  • 235 gramsalatskålen salatblanding
  • 1 spskeddike
  • 200 gramaioli
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadellebrød med kartofler og sprød salat. Hertil aioli.

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Frikadeller er et hit i de fleste børnefamilier. Her har vi formet frikadellefarsen som farsbrød og serveret det sammen med kartofler og en færdigsnittet salat med ærter og aioli. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 60 gramhavregryn
  • 650 gramsmå kartofler
  • 200 gramfrosne ærter
  • 235 gramsalatskålen salatblanding
  • 1 spskeddike
  • 200 gramaioli
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakket. Rør hakket kød, løg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen.

3. Form et aflangt brød af farsen i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 15 min.

4. Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i mundrette bidder og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel kartoflerne rundt om frikadellebrødet og bag det i yderligere 15-20 min.

5. Overhæld ærterne med kogende vand. Vend salatblandingen sammen med ærter, eddike, olivenolie, salt og peber.

6. Server frikadellebrødet med kartofler, sprød salat og aioli. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre