Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Frikadeller er et hit i de fleste børnefamilier. Her har vi formet frikadellefarsen som farsbrød og serveret det sammen med kartofler og en færdigsnittet salat med ærter og aioli. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 0.5 dlmælk
- 60 gramhavregryn
- 650 gramsmå kartofler
- 200 gramfrosne ærter
- 235 gramsalatskålen salatblanding
- 1 spskeddike
- 200 gramaioli
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakket. Rør hakket kød, løg, æg, mælk, havregryn, salt og peber sammen.3
Form et aflangt brød af farsen i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 15 min.4
Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i mundrette bidder og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel kartoflerne rundt om frikadellebrødet og bag det i yderligere 15-20 min.5
Overhæld ærterne med kogende vand. Vend salatblandingen sammen med ærter, eddike, olivenolie, salt og peber.6
Server frikadellebrødet med kartofler, sprød salat og aioli. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.