Frikadeller med bagte rodfrugter og aioli

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsøde kartofler
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkrødløg
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 40 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 175 gramaioli
  •  frisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med bagte rodfrugter og aioli

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med ovnbagte rodfrugter og en færdig aioli. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramsøde kartofler
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkrødløg
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 40 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 175 gramaioli
  •  frisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skræl de søde kartofler og kartoflerne og pil skrællen af rødløget. Skær det hele i grove tern og vend det med olivenolie, timian, salt og peber.

3. Kom rodfrugterne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

4. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen.

5. Varm en pande op med olie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. Server frikadellerne med ovnbagte rodfrugter og ailoi. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løgene.

Ekstra smag: Brug andre rodfrugter såsom pastinak og rødbede.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre