Frikadeller med bulgursalat med mynte, chokolade og hindbær. Hertil tzatziki.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 grambulgur
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 pottefrisk mynte
  • 125 gramhindbær
  • 30 grammørk chokolade
  • 400 gramtzatziki
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klassiske frikadeller serveret med en lækker og smagfuld bulgursalat med spidskål, frisk mynte, hindbær og chokolade og en færdiglavet tzatziki som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på posen og lad den køle af.

2. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

3. Imens farsen trækker: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skyl mynten og hindbærerne. Hak mynten og chokoladen fint.

4. Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne gyldne på begge sider.

5. Imens frikadellerne steger: Vend bulguren sammen med spidskål, mynte, hindbær, chokolade og en god sjat olivenolie i en skål. Smag til med salt og peber.

6. Server frikadellerne med den lækre bulgursalat og tzatziki. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme bulgur, vand og salt i en gryde.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre