Frikadeller med kartofler, grønne bønner og svampesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 2 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 200 gramgrønne bønner
  • 200 gramskiveskårne champignon
  • 2,5 dlcremefine 15%
  •  rapsolie
  •  sovsekulør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der er intet som en god frikadelle! Her har vi serveret dem med små kogte kartofler, sprøde grønne bønner og en lækker brun sovs med svampe. Vi har brugt champignoner der er skåret i skiver på forhånd for at spare tid. Men du kan også bruge helt almindelige champignoner, som du selv skærer. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Pil skrællen af løgene og hak halvdelen fint - evt. i en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, æg, havregryn, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i ca. 5 min.

3. Imens farsen trækker: Skær enderne af de friske bønner. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min. og dræn dem herefter for vand.

4. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens frikadellerne steger: Skær resten af løgene i små tern. Varm en pande eller lille gryde op med olivenolie. Steg løg og champignoner i ca. 5 min. Tilsæt cremefine og kulør til sovsen er lige så brun som du ønsker den. Smag til med salt og peber.

6. Server dellerne med små kogte kartofler, sprøde grønne bønner og brun svampesovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre