Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Klassiske frikadeller serveret med kogte kartofler og en stuvning med hvidkål og blomkål. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 0.5 stkblomkål
- 400 gramfrossen snittet hvidkål
- 4 dlkogevand
- 2.5 dlcremefine 15%
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
- majsstivelse
- revet muskatnød
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.2
Pil skrællen af løget og hak det fint evt. i en minihakker. Rør hakket skinkekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.3
Imens farsen trækker: hak blomkålen fint. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt blomkål og hvidkål og kog det i ca. 5 min. Hæld vandet fra og gem noget af kogevandet i en skål. Lad blomkålen og hvidkålen blive i gryden.4
Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Nu tilbage til kålstuvningen: Tilsæt cremefine og tilføj kogevandet lidt ad gangen. Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre lidt majsstivelse sammen med vand i et glas og vende det forsigtigt op i stuvningen. Tilsæt lidt muskatnød efter smag og krydr med salt og peber.6
Server dellerne med små kogte kartofler og kålstuvning. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.