Frikadeller med kartofler og kålstuvning

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 0.5 stkblomkål
  • 400 gramfrossen snittet hvidkål
  • 4 dlkogevand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  revet muskatnød
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klassiske frikadeller serveret med kogte kartofler og en stuvning med hvidkål og blomkål. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.

2. Pil skrællen af løget og hak det fint evt. i en minihakker. Rør hakket skinkekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

3. Imens farsen trækker: hak blomkålen fint. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt blomkål og hvidkål og kog det i ca. 5 min. Hæld vandet fra og gem noget af kogevandet i en skål. Lad blomkålen og hvidkålen blive i gryden.

4. Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Nu tilbage til kålstuvningen: Tilsæt cremefine og tilføj kogevandet lidt ad gangen. Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre lidt majsstivelse sammen med vand i et glas og vende det forsigtigt op i stuvningen. Tilsæt lidt muskatnød efter smag og krydr med salt og peber.

6. Server dellerne med små kogte kartofler og kålstuvning. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre