Frikadeller med kartofler og stuvet grønkål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 450 gramfrossen grønkål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler og stuvet grønkål

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med kogte kartofler og en grønkålsstuvning med et lille strejf af muskatnød. Mega lækkert. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 450 gramfrossen grønkål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket grisekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen hvile i ca. fem min.

2. Imens farsen trækker: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Tilsæt først salt når vandet koger, så sparer du på energien.

3. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg frikadellerne gyldne på begge sider.

4. Imens frikadellerne steger: Kom grønkål og cremefine i gryde og lad grønkålen tø op under opvarmning. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og rør det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.

5. Server frikadellerne med de kogte kartofler og stuvet grønkål. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne.

Ekstra smag: Tilføj sukker eller honning til stuvningen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre