Frikadeller med kartofler og stuvet grønkål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 450 gramfrossen grønkål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med kogte kartofler og en grønkålsstuvning med et lille strejf af muskatnød. Mega lækkert. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket grisekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen hvile i ca. fem min.

2. Imens farsen trækker: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Tilsæt først salt når vandet koger, så sparer du på energien.

3. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg frikadellerne gyldne på begge sider.

4. Imens frikadellerne steger: Kom grønkål og cremefine i gryde og lad grønkålen tø op under opvarmning. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og rør det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.

5. Server frikadellerne med de kogte kartofler og stuvet grønkål. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne. Ekstra smag: Tilføj sukker eller honning til stuvningen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre