Frikadeller og kartoffelsalat med jordbær og asparges. Hertil dilddressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 40 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 200 gramfrosne ærter
  • 250 gramjordbær
  • 25 grampinjekerner
  • 1 pottedild
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 150 grammozzarellakugler
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller og kartoffelsalat med jordbær og asparges. Hertil dilddressing.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Frikadeller er et hit hos de fleste børnefamilier. Her serverer vi dem med en lækker kartoffelsalat med jordbær, asparges, mozzarellakugler og ristede pinjekerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 40 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 200 gramfrosne ærter
  • 250 gramjordbær
  • 25 grampinjekerner
  • 1 pottedild
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 150 grammozzarellakugler
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål og lad farsen trække i 5 min.

2. Imens farsen trækker: Skyl og skrub kartoflerne. Skær dem i mundrette stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid væk. Lad asparges og ærter koge med det sidste minut og overhæld herefter med koldt vand.

3. Varm en pande op med rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

4. Imens frikadellerne steger: Skyl jordbærrene, skær blomsten af og skær jordbærrene i kvarte. Rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve.

5. Skyl dilden og hak den fint. Rør dild og creme fraiche sammen i en skål og smag til med salt og peber.

6. Vend kartofler, asparges, ærter, jordbær, mozzarellakugler, lidt olivenolie, salt og peber sammen og top med ristede pinjekerner.

7. Server frikadellerne med kartoffelsalat og dilddressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn knække den nederste del af aspargesene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre