Frisk pasta med tomatsovs, ristede svampe og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spskeddike
  • 400 gramchampignon
  • 500 gramfrisk fuldkornstagliolini
  • 1 pottepersille
  • 70 gramfærdig salatmix
  •  revet parmesan
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frisk pasta med tomatsovs, ristede svampe og persilleolie

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Denne pasta er super nem og helt uden kød. Vi har serveret den med en god tomatsovs og toppet med den lækreste persilleolie og selvfølgelig masser af friskrevet parmesan. Vælg i øvrigt gerne den ost, der hedder Grana Padano. Den minder meget om parmesan og en hel del billigere. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spskeddike
  • 400 gramchampignon
  • 500 gramfrisk fuldkornstagliolini
  • 1 pottepersille
  • 70 gramfærdig salatmix
  •  revet parmesan
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Hak løg og halvdelen af hvidløget fint. Varm olivenolie op i en sauterpande eller en gryde. Svits løg og hvidløg og tilsæt herefter hakkede tomater, tørret oregano, eddike og lidt salt og peber. Lad det simre i ca. 15 min. og blend herefter sovsen med en stavblender. Smag til med salt, peber og eddike og stil sovsen til side.

2. Rens imens svampene grundigt og skær dem i kvarte. Bring en gryde med vand til pastaen i kog og varm olivenolie op på endnu en pande.

3. Steg svampene gyldne ved god varme på panden. Husk at røre i svampene undervejs.

4. Giv skyllet persille og resten af hvidløget en god snurretur i en minihakker sammen med en god slat olivenolie, til du har en flydende persilleolie. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

5. Skyl salaten og anret den i en skål. Server den friske pasta med tomatsovs, ristede svampe, persilleolie, revet parmesan på toppen og sprød salat på siden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skallen af løg og hvidløg, skylle salaten og smage tomatsovsen til.

Ekstra smag: Giv tomatsaucen lidt ekstra hvidløg, røget paprika og frisk eller tørret chili.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre