Frisk pasta med tomatsovs, ristede svampe og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spskeddike
  • 400 gramchampignon
  • 500 gramfrisk fuldkornstagliolini
  • 1 pottepersille
  • 70 gramfærdig salatmix
  •  revet parmesan
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne pasta er super nem og helt uden kød. Vi har serveret den med en god tomatsovs og toppet med den lækreste persilleolie og selvfølgelig masser af friskrevet parmesan. Vælg i øvrigt gerne den ost, der hedder Grana Padano. Den minder meget om parmesan og en hel del billigere. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og halvdelen af hvidløget fint. Varm olivenolie op i en sauterpande eller en gryde. Svits løg og hvidløg og tilsæt herefter hakkede tomater, tørret oregano, eddike og lidt salt og peber. Lad det simre i ca. 15 min. og blend herefter sovsen med en stavblender. Smag til med salt, peber og eddike og stil sovsen til side.

2. Rens imens svampene grundigt og skær dem i kvarte. Bring en gryde med vand til pastaen i kog og varm olivenolie op på endnu en pande.

3. Steg svampene gyldne ved god varme på panden. Husk at røre i svampene undervejs.

4. Giv skyllet persille og resten af hvidløget en god snurretur i en minihakker sammen med en god slat olivenolie, til du har en flydende persilleolie. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

5. Skyl salaten og anret den i en skål. Server den friske pasta med tomatsovs, ristede svampe, persilleolie, revet parmesan på toppen og sprød salat på siden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skallen af løg og hvidløg, skylle salaten og smage tomatsovsen til. Ekstra smag: Giv tomatsaucen lidt ekstra hvidløg, røget paprika og frisk eller tørret chili.  

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre