Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En nem fyldig broccolisuppe lavet af broccolibuketter fra frost, kartofler og cremefine serveret med sprødstegte bacontern, ristede pinjekerner og lune hvidløgsflute. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 350 gramkartofler
- 800 gramfrosne broccolibuketter
- 6 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
- 25 grampinjekerner
- 200 grambacon i tern
- 0,5 pottepersille
- 2,5 dlcremefine 15%
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Skær det hele i grove stykker.3
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg og kartofler. Tilsæt broccoli, vand og bouillon og lad det koge under låg i ca. 20 min.4
Imens suppen koger: Lun flutene i ovnen. Rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farver. Steg baconternene sprøde på en tør pande. Skyl persillen og hak den fint.5
Blend suppen med en stavblender og rør cremefine i. Smag til med salt og peber.6
Server suppen i skåle og top med bacon, pinjekerner, friskhakket persille og lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og smage suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.