Fyldig suppe med bælgfrugter, hjemmelavede tortillachips og cremefraiche.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 1 spskpaprika
  • 1 spskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlvand
  • 1 spsktørret oregano
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 1 dåsekikærter
  • 280 gramløse majs
  • 1 dåsekidneybønner
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldig suppe med bælgfrugter, hjemmelavede tortillachips og cremefraiche.

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Supper smager fantastisk hele året rundt, de kan varieres i det uendelige og fyldes med alskens grøntsager. Her har vi lavet en fyldig udgave med bælgfrugter, som vi har serveret med hjemmelavede tortillachips, der ofte får supper til at glide nemmere ned hos familiens yngste. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 1 spskpaprika
  • 1 spskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlvand
  • 1 spsktørret oregano
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 1 dåsekikærter
  • 280 gramløse majs
  • 1 dåsekidneybønner
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Hak hvidløg fint, skær løg og skyllet peberfrugt i små tern og riv den skyllede squash groft.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits paprika, spidskommen, løg, hvidløg, peberfrugt og squash.

4. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, vand og oregano. Lad suppen simre i ca. 15 min.

5. Pensl tortillaerne med olivenolie og skær dem herefter i små trekanter eller hvilken som helst form, du ønsker. Du kan også klippe dem med en saks. Fordel stykkerne på en bageplade eller to beklædt med bagepapir, alt efter hvor mange familien kan spise, og drys med salt.

6. Bag de hjemmelavede tortillachips ved 175 grader i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

7. Sigt kikærter, majs og kidneybønner i en si og skyl dem i vand. Kom dem i suppen og lad den simre i yderligere 5-10 min. Smag til med salt og peber.

8. Server den fyldige suppen med sprøde hjemmelavet tortillachips og cremefraiche på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle tortillaerne inden de skæres ud - du kan også lade dem klippe dem med en saks. Lad dine børn drysse chipsene med salt inden de kommes i ovnen. Altså chipsene. Husk nu, at du aldrig må komme dine børn i ovnen..!

Ekstra smag: Tilsæt chili i suppen, limesaft og brug friske koriander som topping.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre