Gazpacho med grove brødcroutoner og fennikelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkgroft flute
  • 400 gramtomater
  • 1 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskolivenolie
  • 1 stkcitron
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkfennikel
  •  isterninger
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gazpacho med grove brødcroutoner og fennikelsalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Gazpacho er en spansk klassiker - og så er den særligt forfriskende i sommervarmen. En lækker kold tomatsuppe, som vi serverer med hjemmelavede brødcroutoner og grov fennikelsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkgroft flute
  • 400 gramtomater
  • 1 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskolivenolie
  • 1 stkcitron
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkfennikel
  •  isterninger
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skær flutesene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

3. Skyl tomater, agurk og peberfrugter og skær dem i grove tern. Kom tomat, agurk, peberfrugt, hvidløg og olivenolie i en almindelig blender eller brug en stavblander og blend suppen glat.

4. Tilsæt en håndfuld isterninger eller to og blend suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Snit spidskål og fennikel fint og vend sammen med en god sjat olivenolie, citronsaft, salt og peber.

6. Server den kolde gazpacho med sprøde brødcroutoner på toppen og grov fennikelsalat på siden. Hvis familien ikke er til kold suppe, kan suppen fint serveres varm. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og smage til.

Ekstra smag: Tilsæt mere hvidløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre