Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
60+ min
Det kan være svært at lave svampede glutenfri brød, men her har vi lavet fyldige madboller med masser af kerner, skinke og ost. De er perfekte til madpakken. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 dlkogende vand
- 3 dlkoldt vand
- 40 gramgær
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsksirup
- 0.5 spsksalt
- 0.25 dlolivenolie
- 300 gramhavremel
- 0.5 spskbagepulver
- 200 gramstenalderblanding
- 175 gramskinkestrimler
- 200 gramrevet ost
Fremgangsmåde
1
Bland kogende vand og koldt vand. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med oregano og sirup i en røremaskine - eller brug en grydeske og dine superkræfter!2
Tilsæt salt og olie. Bland havremel med bagepulver og stenalderkerner og tilsæt det i den våde blanding. Hvis dejen klistrer meget, så tilsæt mere mel.3
Lav en fordybning i dejen og fyld det med skinke og revet ost. Fold fyldet ind i dejen, så det ikke falder ud, samtidig med, at det ikke er æltet helt ind i dejen. Lad dejen stå tildækket i skålen og hvile i 30 minutter.4
Del dejen i 16-18 stykker og form dem til boller.5
Lad madbrødene hvile i 1 time under et viskestykke.6
Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før hævetiden er slut.7
Bag skinkebrudene i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne på toppen.8
Mums - så er der madbrød til madpakken og fryseren. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde dejen i røreskålen.