Glutenfri madbrød med skinke og ost

Ingredienser

( 16 stk. )

  • 1 dlkogende vand
  • 3 dlkoldt vand
  • 40 gramgær
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsksirup
  • 0.5 spsksalt
  • 0.25 dlolivenolie
  • 300 gramhavremel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 200 gramstenalderblanding
  • 175 gramskinkestrimler
  • 200 gramrevet ost
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Glutenfri madbrød med skinke og ost

I samarbejde med

Det kan være svært at lave svampede glutenfri brød, men her har vi lavet fyldige madboller med masser af kerner, skinke og ost. De er perfekte til madpakken. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlkogende vand
  • 3 dlkoldt vand
  • 40 gramgær
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsksirup
  • 0.5 spsksalt
  • 0.25 dlolivenolie
  • 300 gramhavremel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 200 gramstenalderblanding
  • 175 gramskinkestrimler
  • 200 gramrevet ost

Fremgangsmåde

1. Bland kogende vand og koldt vand. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med oregano og sirup i en røremaskine - eller brug en grydeske og dine superkræfter!

2. Tilsæt salt og olie. Bland havremel med bagepulver og stenalderkerner og tilsæt det i den våde blanding. Hvis dejen klistrer meget, så tilsæt mere mel.

3. Lav en fordybning i dejen og fyld det med skinke og revet ost. Fold fyldet ind i dejen, så det ikke falder ud, samtidig med, at det ikke er æltet helt ind i dejen. Lad dejen stå tildækket i skålen og hvile i 30 minutter.

4. Del dejen i 16-18 stykker og form dem til boller.

5. Lad madbrødene hvile i 1 time under et viskestykke.

6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før hævetiden er slut.

7. Bag skinkebrudene i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne på toppen.

8. Mums - så er der madbrød til madpakken og fryseren. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde dejen i røreskålen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre