Græsk kylling med rosmarin. Hertil kartofler, salat og tzatziki - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kylling, kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 fedhvidløg
  • 0.25 spskfrisk eller tørret rosmarin
  • 70 gramsalatmix
  • 0.25 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 150 gramfærdig olivensalat
  •  dressing efter eget valg
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  • Tzatziki
  • 0.75 stkagurk
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græsk kylling med rosmarin. Hertil kartofler, salat og tzatziki - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Saftige kyllingestykker krydret med rosmarin, citron og hvidløg. Serveret med ovnkartofler, tzatziki og lækker salat. Opskriften er til to dage. Gem f.eks. halvdelen af kyllingekødet til nemme tarteletter i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kylling, kartofler og salat
  • 1000 gramkartofler
  • 800 gramkyllingelårfilet
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 fedhvidløg
  • 0.25 spskfrisk eller tørret rosmarin
  • 70 gramsalatmix
  • 0.25 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 150 gramfærdig olivensalat
  •  dressing efter eget valg
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  • Tzatziki
  • 0.75 stkagurk
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg

Fremgangsmåde

Græsk kylling og kartofler

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skyl eller skrub kartoflerne og skær dem i både, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie og oregano. Bag dem i ca. 30 minutter.

2. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad. Skær citronen i både. Halver hvidløgsfedene. Fordel citroner og hvidløg mellem kyllingerne. Krydr med rosmarin, salt, peber og lidt olivenolie. Bag dem i ca. 30 minutter til de er gennemstegte.

3. Skyl salat, agurk og tomater. Skær agurk og tomater i mundrette stykker. Bland agurk, salat og tomater sammen med olivensalaten med salatost og oliven.

Tzatziki

4. Riv skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden fra agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurk sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

5. Server kyllingen med kartofler, tzatiki og den lækre salat. Husk at gemme halvdelen af kyllingen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og tomater i mundrette stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre