Græske frikadeller med tomatsalat, ovnkartofler og hvidløgsdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramsalatost i tern
  • 650 gramkartofler
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græske frikadeller med tomatsalat, ovnkartofler og hvidløgsdressing

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En lækker udgave af de klassiske frikadeller, hvor vi har tilsat salatost og friskhakket basilikum. Serveret med en grov tomatsalat, ovnstegte kartofler og hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramsalatost i tern
  • 650 gramkartofler
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl basilikum og pil skrællen af løget. Hak løget og halvdelen af basilikummen fint - brug evt. en minihakker. Vend det sammen med kød, æg, mælk, halvdelen af salatosten, salt og peber. Stil farsen til siden.

3. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Læg kartoflerne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 min.

4. Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie og steg frikadellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens frikadellerne steger: Skyl agurken og cherrytomaterne og pil skrællen af rødløget. Skær agurken, tomaterne og rødløget i den ønskede størrelse og snit spidskålen fint. Vend alle grøntsagerne sammen med resten af basilikummen, salatost, oliven og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.

6. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

7. Server de græske frikadeller med grov tomatsalat, ovnbagte kartofler og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre