Græske oksedeller med kartofler i ovnen, tzatziki og grillet salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Græske oksedeller
  • 1000 gramkartofler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket oksekød
  • 0.25 spsksalt
  • 2 spskhvedemel
  •  peber
  •  bagepapir
  • Grillet salat
  • 1 stksquash
  • 250 gramgrillost
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græske oksedeller med kartofler i ovnen, tzatziki og grillet salat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Du skal ikke lade dig forskrække af den lange ingrediensliste! Opskriften er ikke kompliceret, og dellerne smager super godt og er perfekte til grillen. Hvis du griller, må det forventes at tage lidt længere tid. Nyd de græske oksedeller med kartofler i ovnen, tzatziki og salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Græske oksedeller
  • 1000 gramkartofler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket oksekød
  • 0.25 spsksalt
  • 2 spskhvedemel
  •  peber
  •  bagepapir
  • Grillet salat
  • 1 stksquash
  • 250 gramgrillost
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg

Fremgangsmåde

Græske oksedeller

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem evt. med lidt oregano. Bag dem i ca. 25-30 minutter.

2. Pil skrællen af hvidløg og løg. Hak løg, hvidløg, spidskommen, æg og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, mel og lidt peber og rør det godt sammen.

3. Form frikadeller af farsen. Du kan enten grille dem eller bage dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg eller bag dem i ca. 10-15 minutter, til de er gennemstegte men stadig saftige. Vend dellerne forsigtigt hvis du griller dem.

Grillet salat og tzatziki

4. Skær squash i skiver af 1 cm. Skær grillosten i skiver efter smag. Steg begge dele på en pande eller på grillen med lidt olie og drys med lidt salt. Skær dem i mindre stykker, så de er klar til salaten.

5. Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Tag de revne agurker i dine (rene) hænder og pres væden ud. Rør agurk sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Skyl tomaterne og halver dem. Skræl rødløget og skær det i skiver. Bland dem sammen med grillet squash, grillost og valgfri dressing. Servér de lækre deller med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære squash og grillost i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre