Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
30 min
Er dine unger også vilde med kartoffelmos og bolognese - og måske endda også vulkaner? I vores barndomshjem fik vi ofte en ret, som vi døbte "kartoffelmos vulkan-surprise". Ingen kan huske hvorfor, men den var et kæmpe hit. Det er en ægte 80'er klassikere, som stadig holder i dag. Prøv selv i vores opdaterede udgave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkbagekartofler
- 1 stkløg
- 500 gramhakket oksekød
- 1 spskpaprika
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 dlketchup
- 40 gramsmør
- 1 tsksalt
- 1.5 dlmælk
- 1 stkæg
- 1 stkrød peberfrugt
- olivenolie
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt. Imens kartoflerne koger, begynder du på bolognesen.3
Pil løget og hak det fint. Steg løgene i et par minutter i lidt olivenolie på en pande eller i en gryde. Tilsæt kød, oregano og paprika og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter ketchup og rør godt.4
Lad bolognesen simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.5
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt med en kartoffelmoser eller håndmixer. Tilsæt smør, salt og peber og hæld mælken i lidt efter lidt. Tilsæt ægget og rør det hele godt sammen.6
Hæld bolognesen i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen på toppen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoffelmosen begynder at blive gylden.7
Skyl og rens peberfrugten og skær den i tern. Brug den som topping på den gratinerede bolognese - og så er der mad. Velbekomme!