Gratineret kartoffelmos med bolognese

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 dlketchup
  • 40  gramsmør
  • 1 tsksalt
  • 1.5 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gratineret kartoffelmos med bolognese

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Er dine unger også vilde med kartoffelmos og bolognese - og måske endda også vulkaner? I vores barndomshjem fik vi ofte en ret, som vi døbte "kartoffelmos vulkan-surprise". Ingen kan huske hvorfor, men den var et kæmpe hit. Det er en ægte 80'er klassikere, som stadig holder i dag. Prøv selv i vores opdaterede udgave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 stkbagekartofler
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 dlketchup
  • 40  gramsmør
  • 1 tsksalt
  • 1.5 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt. Imens kartoflerne koger, begynder du på bolognesen.

3. Pil løget og hak det fint. Steg løgene i et par minutter i lidt olivenolie på en pande eller i en gryde. Tilsæt kød, oregano og paprika og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter ketchup og rør godt.

4. Lad bolognesen simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.

5. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt med en kartoffelmoser eller håndmixer. Tilsæt smør, salt og peber og hæld mælken i lidt efter lidt. Tilsæt ægget og rør det hele godt sammen.

6. Hæld bolognesen i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen på toppen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoffelmosen begynder at blive gylden.

7. Skyl og rens peberfrugten og skær den i tern. Brug den som topping på den gratinerede bolognese - og så er der mad. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre