Grillede deller og grøntsager. Hertil kartofler og fetadressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkaubergine
  • 0.5 stksquash
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller er et hit på middagsbordet! Her har vi grillet dem og serveret dem med grillede grøntsager, kogte kartofler og hjemmerørt fetadressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand.

2. Hak løget fint - brug evt. en minihakker. Rør kød, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen.

3. Form frikadellerne med en ske og giv dem en tur på grillen eller på komfuret på en pande med olie, til de får en gylden overflade på begge sider.

4. Hvis du griller dellerne skal du enten bruge en stegeplade eller stille en pande, der kan tåle det, direkte på grillen. Du kan også, hvis du er mega tjekket og forsigtig, grille dellerne direkte på risten. Så skal du bare huske masser af fedtstof.

5. Skyl peberfrugterne, auberginen og squashen og skær dem i grove stykker. Vend grøntsagerne i en god sjat olivenolie, oregano, timian, salt og peber.

6. Giv det hele en tur på grillen eller på en pande med lidt olie. Smag til med citronsaft.

7. Mos salatosten med en gaffen. Vend salatost, creme fraiche og peber sammen i en skål.

8. Server dellerne med grøntsager, kogte kartofler og fetadressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne og røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre