Grillet cuvette med nye kartofler, squash og asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramcuvette
  • 2 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stksquash
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 tskfrisk eller tørret timian
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 tskmajsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillet cuvette med nye kartofler, squash og asparges

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Grillet cuvette er en rigtig weekendklassiker! Vi har serveret den med kartofler, brun sovs og et sommerligt twist af grillede asparges og squash. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramcuvette
  • 2 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stksquash
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 tskfrisk eller tørret timian
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 tskmajsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Fyr op for grillen eller opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rids fedtet på stegen i små tern. Krydr med olie, salt og peber og brun stegen på grillen ved direkte varme - eller steg den i lidt olie på en pande i et par minutter, til stegen er brun på alle sider. Det gør den mere sprød og saftig, når den tilberedes.

3. Læg stegen i et ovnfast fad eller en alubakke med lidt vand i bunden. Hvis du griller, skal cuvetten steges ved indirekte varme. Steg den i ca. 45-60 min. pr. kilo og lad den efterfølgende trække i 10-15 minutter utildækket på et spækbræt.

4. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer. Når stegen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage stegen ud lidt før, da den steger videre, når den trækker. Så tager du den ud, når temperaturen er 52-54 grader, vil stegen ende med at være ca. 56-58. Smart ik'?

5. Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand.

6. Skyl squashen og skær den i skiver på ca. 1 cm. i tykkelsen. Pensl dem med olivenolie og krydr med salt og peber. Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal!

7. Steg squash og asparges enten på grillen eller på en pande. De skal ha' lidt stegeskorpe men ikke steges så meget, at de bliver helt bløde.

8. Når stegen er færdig, hældes væden fra fadet op i en lille gryde. Bring væden i kog og tilsæt smuldret oksebouillon og et drys timian eller to. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt majsstivelse eller mel rystet sammen med vand.

9. Server den lækre steg med nye kartofler, sovs, grillede asparges og squash. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække aspargesenderne af. De kan også skære squashen i skiver og smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre