Grillet hvidfisk med fennikel og nye kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkfennikel
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramhvid fisk
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 600 gramkartofler
  • 4 stkforårsløg
  • 10 stkradiser
  •  salt
  •  peber
  •  staniol
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillet hvidfisk med fennikel og nye kartofler

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet de lækreste fiskepakker med grillet hvidfisk på en bund af fennikel, citron og flødesovs. Vi serverer hele herligheden med nye kartofler og grillede forårsløg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkfennikel
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramhvid fisk
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 600 gramkartofler
  • 4 stkforårsløg
  • 10 stkradiser
  •  salt
  •  peber
  •  staniol
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft eller fyr op for grillen, hvis vejret er til det.

2. Skær toppen af fenniklen, skyl den og skær den i strimler. Skær citronen i skiver.

3. Bred et stykker staniol pr. person ud på køkkenbordet og fordel fennikelstykkerne, citron og hvidfisk ovenpå. Krydr med lidt salt og peber og kom tre spsk. madlavningsfløde i hver pakke. Luk pakkerne som en lille pose. Det kan være, at du skal bruge lidt mere staniol, da pakkerne skal være helt tætte i bunden.

4. Bag pakkerne i ovnen, eller på grillen ved indirekte varme, i 15-20 minutter, til fisken deler sig i flager, når du stikker i den med en gaffel.

5. Rens kartoflerne og kog dem i saltet vand.

6. Rens forårsløgene og skær lidt af toppen af. Pensl dem med olie og giv dem en hurtig tur på grillen eller steg dem på en pande.

7. Server fiskepakkerne med nye kartofler, skyllede radiser og stegte forårsløg.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne. De kan også skære fennikel og citron i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre