Grissini - hjemmelavede med fuldkorn og timian

Ingredienser

( 26 stk. )

  • 1 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 15 gramgær
  • 1 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spsktørret timian
  • 100 gramrugmel
  • 150 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Grissini - hjemmelavede med fuldkorn og timian

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Grissini er fantastiske som snacks i madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Her har vi lavet dem med rugmel og timian. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 15 gramgær
  • 1 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spsktørret timian
  • 100 gramrugmel
  • 150 gramhvedemel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål. Tilsæt smuldret gær og rør godt, til det er opløst. Tilsæt derefter olie og salt.

2. Tilsæt timian, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt, til den er smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen klistrer.

3. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter og opvarm imens ovnen til 190 grader varmluft.

4. Del dejen i 8 stykker. Kom lidt mel på bordet og rul hvert stykke ud til tynde strimler på ca. 1 cm. i tykkelsen. Skær dem over så de er ca. 20 cm lange - altså bliver der ca. 3 grissini ud af hver dejklump.

5. Læg de ubagte grissini på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.

6. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

7. Server de lækre grissini som snacks i madpakken, på farten med en hurtig hummus eller anden dip - eller som tilbehør til aftensmad.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave dejen og rulle den ud til lange grissini.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre