Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Denne opskrift minder lidt om en daal, men i denne version har vi tilsat svampemix og kartofler. Vi serverer efterårsgryden med ris. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 200 gramsvampemix
- 2 cmfrisk ingefær
- 200 gramrøde linser
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskpaprika
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 500 gramaspargeskartofler
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skræl løget og skær det i tern. Skyl eller rens svampene og skær de store svampe i mindre stykker. Skræl ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet. Skyl de røde linser grundigt i en si.3
Varm olivenolie op i en gryde og steg løg og svampemix sammen med spidskommen og paprika i 3-5 min. Tilsæt hakkede tomater, ingefær, smuldret bouillon, kokosmælk, linser og vand.4
Skyl og skrub kartoflerne og halver dem. Tilsæt dem i linsegryden og lad det hele simre i 15-20 minutter - til linserne er udkogte og kartoflerne møre. Rør i gryden undervejs, så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere spidskommen og ingefær.5
Server efterårsgryden med ris og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære eller rive svampene i mindre stykker.
Mere smag: Tilsæt stødt koriander, karry og chili og top med friske koriander.