Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En creme risotto med timian, ærter og ost, som vi topper med lækre butterfly-rejer. Vi har brugt en bornholmsk tapas-ost, men du kan også bruge andre typer hård ost. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1.3 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramrisottoris
- 1 dlhvidvin
- 120 grambutterfly rejer
- 0.5 pottefrisk timian
- 300 gramfrosne ærter
- 100 gramtapas ost
- 0.5 stkcitron
- 250 gramstenfri vindruer
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bring vandet i kog sammen med smuldrede bouillonterninger.2
Hak løg og hvidløg i tern.3
Steg hvidløg og løg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ris og hvidvin under omrøring, til risen har absorberet næsten al væden.4
Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere.5
Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den nemlig hurtigt for fast.6
Steg rejerne som anvist på pakken og sørg for at få alt marinaden med. Rejerne skal efterfølgende pilles.7
Hak timian og tilsæt ærter og timian til risottoen. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet tapas ost. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.8
Server i dybe tallerkener, top med lidt mere revet ost, rejer og skyllede vindruer på siden. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at dække bord eller røre i gryden.