Grøn risotto med friske ærter, basilikum og hytteost

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.3 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 500 gramfriske ærter
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1 dlhvidvinseddike
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 200 gramhytteost
  • 100 gramrevet parmesan
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en super lækker og enkel risotto med friske ærter, basilikum, hytteost og selvfølgelig masser af revet parmesan. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog sammen med smuldrede bouillonterninger.

2. Bælg ærterne. Hak løg og hvidløg i tern.

3. Steg hvidløg og løg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ris og hvidvinseddike under omrøring, til risen har absorberet næsten al væden.

4. Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den nemlig hurtigt for fast.

5. Hak basilikum og tilsæt de friske ærter, basilikum, hytteost og rør forsigtigt i risottoen. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet parmesan. Gem evt. lidt til pynt. Vær opmærksom på at visse ostetyper indeholder animalsk osteløbe og derfor ikke er egnet for vegetarer. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.

6. Server i dybe tallerkener og top med lidt mere revet parmesan. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at tage ærterne ud af bælgen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre