Grønkålssuppe med pære og croutoner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramkartofler
  • 250 gramgrønkål
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skivegroft sandwichbrød
  • 50 gramgræskarkerner
  • 2 stkpære
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grønkålssuppe med pære og croutoner

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Grønkål er måske ikke lige noget man forbinder med suppe (og børn!), men frygt ej - denne grønkålssuppe smager altså virkelig godt! Vi serverer den med pærestykker, brødcroutoner og ristede græskarkerner. Du kan både bruge frisk og frossen grønkål. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramkartofler
  • 250 gramgrønkål
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skivegroft sandwichbrød
  • 50 gramgræskarkerner
  • 2 stkpære
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg groft. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og skyl grønkålen grundigt.

3. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Når løgene er blanke, tilsætter du kartoflerne og grønkålen (og jep, stilkene skal med, hvis du bruger den friske udgave). Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad det hele småkoge, indtil kartoflerne er møre - ca. 15-20 min.

4. Imens suppen simrer, skærer du brødet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt, og hvad du ellers lige har på lager af krydderier.

5. Læg brødternene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.

6. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at "poppe" og blive lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken. Skyl pæren og skær den i tern.

7. Tilsæt madlavningsfløde til suppen og blend den helt glat med en stavblender eller giv den en tur i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

8. Smag suppen til med salt og peber eller tilsæt ekstra bouillon, hvis du synes. Servér den varme suppe med brødcroutoner, ristede græskarkerner og pærestykker. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn skære pæren i mindre stykker. De kan også skære toastbrødet i tern og vende dem med olie. Og lad endelig ungerne smage suppen til, da det giver dem mere mod på at spise, når maden kommer på bordet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre