Grønne deller med forårssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramcouscous
  • 500 gramfrosne bønner
  • 2 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 150 gramhavregryn
  • 100 gramsalatost i tern
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkhjertesalat
  • 2 stkpære
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkblomkål
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Deller er og bliver en børnefavorit! Denne udgave er vegetarisk og lavet af bl.a. couscous og bønner. Smagen er virkelig lækker, og vi har serveret de grønne deller med en sprød forårssalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog couscous som anvist på pakken.

2. Giv bønnerne et hurtigt opkog i letsaltet vand i ca. 2 min. og overhæld dem herefter med koldt vand.

3. Pil skrællen af rødløgene og hvidløg, og skær det ene rødløg i grove tern - det andet løg skal bruges til salaten. Kom rødløg, hvidløg, bønner, æg, havregryn, salatost, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen til en fast masse.

4. Varm en pande op med en blanding af olivenolie og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Fordel små klatter af bønnefarsen på panden med en spiseske og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Kom ærterne i en sigte og overhæld dem med kogende vand. Skyl salaten, pærerne og agurken. Skær grøntsagerne i mundrette størrelser, pluk små buketter af blomkålen og snit det sidste rødløg i tynde ringe. Vend alle grøntsagerne sammen med couscous, en god sjat olivenolie, salt og peber.

6. Server de grønne deller sammen med sprød forårssalat og husets yndlingsdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg - evt. med dykkerbriller på! Ekstra smag: Top med husets yndlingsdressing

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre