Grovboller med havregryn

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 2.5 dlkoldt vand
  • 2.5 dlyoghurt naturel
  • 2.5 dlkogende vand
  • 50 gramgær
  • 2 tsksalt
  • 200 gramhavregryn
  • 250 gramgrahamsmel
  • 650 gramhvedemel
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet nemme og lækre grovboller med havregryn, grahamsmel og hvedemel. De er perfekte til madpakken eller som en lun og lækker eftermiddagssnack - og så er de også ret gode en søndag morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Rør koldt vand, yoghurt og kogende vand sammen så det er lillefingerlunt. Så har vandet den perfekte temperatur, der kan få gæren til at udvikle sig, og du undgår at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent. Rør herefter gæren ud i vandet.

2. Tilsæt nu salt, havregryn, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør godt, til dejen er ensartet. Tilsæt nu resten af hvedemelet lidt efter lidt og rør på livet løs, til dejen slipper siderne af skålen - det tager ca. fem minutter. Du kan bruge dine Supermule-muller eller en røremaskine.

3. Form nu boller af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis dejen klistrer lidt, kan du tage lidt mel på hænderne. Lad dem hæve tildækket i ca. 45 minutter og pensl dem herefter med sammenpisket æg og drys lidt havregryn på toppen. Opvarm i mellemtiden ovnen til 220 grader varmluft.

4. Bag bollerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Børn elsker at være med til at bage boller. De kan være med til at røre gær ud i vandet. De kan også hælde de øvrige ingredienser i dejen, og så er det hyggeligt at give børnene et klat dej, som de selv kan forme, som de har lyst til - måske lave mini boller til bamsefest. Så skal bollerne bare ikke bage så lang tid.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre