Gryderet med porre, æbler og tomater

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 3 stkporre
  • 1 stkløg
  • 2 stkæbler
  • 250 gramchampignon
  • 4 stktomater
  • 800 gramnakkekoteletter
  • 3 tskkarry
  • 10 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker sammenkogt ret til to dage. Med porre, karry, æbler og champignon. Vi har brugt nakkekoteletter, men kan du finde en hel nakkefilet, er det ofte billigere. I så fald kan du skære resten ud til koteletter og fryse dem ned. Opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og begynd herefter på at ordne grøntsagerne.

2. Skær top og bund af og rens og skyl porrerne. Vær opmærksom på, at der kan sidde genstridige jordrester under bladene. Hak løg og æbler fint. Rens og skyl champignonerne og skær dem i halve. Skyl tomaterne og skær dem i grove tern.

3. Skær kødet i mundrette tern, krydr dem med salt og peber og stil til side. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Svits løg og karry i et par minutter i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt herefter kødet og brun og det godt af. Tilsæt porre, æble, tomat og vand og bring hele baduljen i kog.

5. Lad retten simre så længe du har tid, dog mindst 20 minutter - kødet bliver mere mørt, jo længere tid det får lov at simre.

6. Tilsæt champignonerne de sidste fem minutter og lad dem koge med.

7. Tilsæt til sidst madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du jævne den med lidt Maizena rørt ud i vand i en kop.

8. Servér med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

9. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til nem og hurtig aftensmad i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre