Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
30 min
Guf på toppen af en stor isvaffel er bare en klassiker! Her har vi lavet en nem og lækker hvid version med vanilje. Den smager super godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 0.5 dlvand
- 150 gramsukker
- 80 grampasteuriserede æggehvider
- 1 spskvaniljesukker
Fremgangsmåde
1
Hæld vand og sukker i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Stil massen på køl og lad den køle af.2
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.3
Når siruppen er blevet kold, hældes den lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker på livet løs. Pisk i ca. 8-10 minutter, til skummet er stift, og tilsæt til sidst vaniljesukker. Smag til og tilsæt evt. mere vanilje.4
Hvis du f.eks. gerne vil have guf med jordbærsmag, kan du tilsætte lidt fintblendet jordbærmarmelade uden "klumper". Du kan enten købe den eller selv blende marmeladen glat.5
Top sommerens vaffelis med masser af guf.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at piske æggehviderne stive og smage til!