Gul karry med kartofler, grønt og vilde ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 200 gramkartofler
  • 1 stkaubergine
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 200 gramfrosne bønner
  • 2  spsksoya
  • 1 stkæble
  • 50 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gul karry med kartofler, grønt og vilde ris

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En super nem og lækker vegetarisk ret til hele familien. Retten har en lækker smag af kokos og karry, og der er masser af gods i fra de vilde ris og kartoflerne. Toppet med peanuts og æble er det en god vegetarret til børn. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 200 gramkartofler
  • 1 stkaubergine
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 200 gramfrosne bønner
  • 2  spsksoya
  • 1 stkæble
  • 50 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl kartoflerne og skyl auberginen. Hak hvidløget fint og skær løg, aubergine og kartofler i tern.

3. Hæld en god sjat olivenolie i en dyb pande eller wok og svits karrypulveret heri. Tilsæt løg, aubergine og kartofler og steg det hele ved middel varme i 5 min.

4. Tilsæt kokosmælk og lad det simre under låg indtil kartoflerne er næsten møre. Tilsæt herefter de frosne bønner, og lad det hele simre videre i ca. 5 minutter. Smag til med soja, salt og peber.

5. Skyl æblet og skær det i tern. Server retten med dampende varme vilde ris, peanuts og æbletern på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ris, vand og salt i gryden. De kan også smage til, skære æblet i tern og hælde peanuts i en skål.

Ekstra smag: Tilsæt ekstra karrypulver eller brug rød eller gul karry pasta. Du kan også toppe med friske koriander eller basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre