Gullasch med squash- og kartoffelmos - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 600 gramoksekød i tern
  • 1 spskpaprika
  • 7 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 300 gramfrosne ærter
  • 1 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1.5 kgkartofler
  • 2 stksquash
  • 50 gramsmør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  hvedemel- eller majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gullasch med squash- og kartoffelmos - til to dage

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Gullasch er super nemt at lave, men sætter tålmodigheden på prøve, da kødet bare bliver bedre jo længere tid, det simrer. Så er du er tidligt hjemme, så begynd lidt tidligere end normalt. Denne udgave serverer vi med en blød og lækker squash- og kartoffelmos. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 600 gramoksekød i tern
  • 1 spskpaprika
  • 7 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 300 gramfrosne ærter
  • 1 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1.5 kgkartofler
  • 2 stksquash
  • 50 gramsmør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  hvedemel- eller majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Rens champignoner og peberfrugt og skær begge dele i mundrette bidder. Brun det hele af i lidt olivenolie i en stor gryde, mens du rører godt.

2. Når løgene er begyndt at tage farve, tilsætter du kødet, krydrer med lidt salt og peber og tilsætter paprikaen. Steg nu løg, hvidløg, kød og paprika til kødet er brunet af.

3. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, ærter, timian, hakkede tomater og tomatpuré og bring hele molevitten i kog. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad retten simre, så længe du har tid (og ungerne har tålmodighed!). Gerne 30-45 minutter. Det afhænger lidt af kødet, så smag på det undervejs. Har det konsistens som Hubba Bubba-tyggegummi har det ikke fået helt nok endnu!

4. Mens gullaschen simrer, fikser du mosen. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyld squashen og skær den i mindre tern. Kog begge dele møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

5. Hæld vandet fra kartofler og squash, tilsæt smør og pisk grundigt med et piskeris. Smag gullaschen til med salt og peber og jævn evt. med lidt mel eller majsstivelse, der er rørt ud i lidt vand eller rystet sammen i en meljævner.

6. Server hele herligheden med den lækre squash- og kartoffelmos.

7. Velbekomme !

Tip

Opgave til børn i familien: Lad dine børn være med til at skylle og skære champignonerne i mundrette stykker. De kan også hjælpe med at skære squash og kartofler i mindre stykker og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre