Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker sommerret med færdigmarineret gyros, tomatsalat med feta, kartoffeltern bagt i ovnen og en hjemmelavet tzatziki. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 1 stkagurk
- 1 fedhvidløg
- 400 gramgræsk yoghurt
- 250 gramcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 200 gramgræsk fetaost
- 300 gramgyros
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i små tern. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.3
Skyl agurken og riv halvdelen på den grove side af et rivejern. Gem den anden halvdel til tomatsalaten. Vend agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt sammen i en skål. Smag til med salt og peber.4
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skær den anden halvdel af agurken i tern. Pil skrællen af rødløget og skær det ud efter eget ønske.5
Vend cherrytomater, agurk og rødløg sammen med olivenolie, salt og peber og top med feta.6
Varm en pande op med olivenolie og steg gyros-kødet til det er gennemstegt.7
Server den smagfulde gyros med tomatsalat, kartoffeltern og tzatziki. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre tzatzikien sammen og skylle cherrytomaterne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.